Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@08:47:23 GMT

فروش فیلم‌ها نصف شد / «خورشید» هنوز مخاطب دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۱۵۵۹۴

فروش فیلم‌ها نصف شد / «خورشید» هنوز مخاطب دارد

مهسا بهادری: در دو هفته‌ای که گذشت سینمای ایران داغدار دو هنرمند شد؛ یکی ارشا اقدسی بدلکار ایرانی که بر اثر رخ دادن حادثه سر صحنه فیلمبرداری فیلمی در بیروت از ناحیه سر و گردن آسیب دید و سرانجام، شامگاه چهارشنبه (۱۳ مرداد) دارفانی را وداع گفت، دیگری هم علی سلیمانی، بازیگر فیلم‌هایی چون «تنگه ابو قریب»، «سفر به چزابه» و «جهان پهلوان تختی» بود که بامداد پنجشنبه (۲۱ مرداد) بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیکر ارشا اقدسی پس از یک هفته تاخیر به ایران منتقل شد و هم‌زمان با پیکر علی سلیمانی روز جمعه (۲۲ مرداد) به خاک سپرده شد.

مرحوم علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون حمایت تابستانه از اکرانِ سینماها

اما در هفته‌ای که گذشت، یک اتفاق نسبتا خوب برای اکران سینماها رخ داد. در آخرین جلسه کارگروه بررسی آسیب‌های کرونا در سینما، حمایت‌های جدیدی از این عرصه، به تصویب رسید.

قرار شد به هرفیلم جدید مورد تایید شورای صنفی نمایش که به چرخه اکران وارد شود و حداقل ۴ هفته، روی پرده ب، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به شرکت پخش (برای آماده‌سازی اکران) و به ازای فروش هر ۳۰۰ میلیون تومان، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به مالکان فیلم پرداخت شود. اعتبار این طرح از۳۰خرداد تا ۱۵ مهر ۱۴۰۰ است.

همچنین حمایت از سالن‌های نمایش‌دهنده فیلم‌های دفاع مقدس یا کودک که دربازه زمانی فوق به چرخه اکران وارد شوند، به شرح زیر است:

معادل ۲ درصد تعداد صندلی‌های هر سانس بر اساس سهم سینمادار از قیمت خالص بلیت سینما (در روزهایی که حداقل ۳سانس از فیلم مورد نظر در سمفا تعریف شده باشد).

جبران بخشی از ضررهای ناشی از کرونا و جلوگیری از بیکاری کارکنان سینماهای بخش خصوصی، دیگر مصوبه کارگروه بود که به تشخیص شورای تخصصی ذیربط متشکل از مدیرکل دفتر نظارت بر نمایش و نمایندگان موسسه سینما شهر و انجمن سینماداران خواهد بود.

ناامیدی دوباره سینماهای کشور

درحالی که صاحبان آثار سینمایی و سالن‌داران بخاطر طرح حمایت تابستانه از اکران‌ها کم‌کم راه امیدواری را در پیش گرفته بودند، خبر رسید که سینماها به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود. 

از همان ابتدا عده زیادی معتقد بودند که سینماها جزو امن‌ترین مکان‌های تفریحی به حساب می‌آیند و تعطیل کردن چنین جایی، آسیبی جدی به سینما خواهد زد، با تمام این شرایط سینماها حدود یک‌سال تعطیل بودند و حالاها هم که با اکران «دینامیت»، «سیاه‌باز»، «مدیترانه» و «قصه عشق پدرم»، اوضاع کمی رو به بهبود است، دوباره سینماها تعطیل شد. 

انجمن سینماداران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تشدید موج پنجم کرونا در کشور و قرمز شدن تمامی شهرها، اعضای انجمن سینماداران به احترام کادر درمان که در این مدت متحمل فشار زیادی هستند و همچنین به احترام ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) تصمیم به تعطیلی یک هفته‌ای سینماها گرفتند. بر همین اساس، سینماهای کشور از شنبه ۲۳ مرداد تا پایان روز شنبه ۳۰ مرداد تعطیل بوده و فعالیت کلیه سینماهای کشور از یکشنبه ۳۱ مرداد ازسرگرفته خواهد شد.»

«دینامیت» همچنان صدرنشین است

با شروع اکران «دینامیت» و فروش چند میلیاردی در ده روز ابتدایی، انتظار می‌رفت که این فیلم تا آخر با قدرت به کار خودش ادامه دهد اما در هفته‌ای که گذشت، آمار فروش این فیلم از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، به ۵۷۷ میلیون تومان رسید. با توجه به ابتلای روزانه ۴۰ هزار نفر به کرونا و فوت روزانه ۵۰۰ نفر طبق آمار رسمی، میزان فروش این فیلم حدود ۷۰۰ میلیون تومان نسبت به هفته گذشته کاهش یافته که طبیعی است. به نظر می‌رسد با تعطیلی یک هفته‌ای سینماها، بازهم باید انتظار کاهش فروش این فیلم را داشت.

با اینکه فروش «دینامیت» کاهش یافت. اما بازهم با اختلاف ۵۵۰ میلیون تومان از «مدیترانه» صدرنشین شد و بازی پژمان جمشیدی، نازنین بیاتی، محسن کیایی، زیبا کرمعلی و احمد مهرانفر، ۲۶ هزار مخاطب را به سینماها آورد.

رقابت «خورشید» با «مدیترانه»

فیلم سینمایی «خورشید» با کارگردانی مجید مجیدی که از نوروز ۱۴۰۰ روی پرده سینماهاست، چند هفته است که وارد اکران آنلاین شده، اما بازهم تعدادی از مخاطبان خود را به سینماها هم می‌کشاند. این فیلم سینمایی در یک هفته اخیر با ۸۳۹ مخاطب توانست رقمی معادل ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را در گیشه برای خود ثبت کند و در جدول فروش، جایگاه سوم گیشه هفتگی را به دست آورد. جواد عزتی و علی نصیریان و طناز طباطبایی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

اما فیلم سینمایی «مدیترانه» با کارگردانی هادی حاجتمند، با ۹۷۵ مخاطب، توانست ۱۸ میلیون تومان بفروشد و جایگاه دوم گیشه را به خود اختصاص دهد. این فیلم با اینکه ۱۵۰ مخاطب بیش‌تر از «خورشید» داشت، اما حدود دو میلیون تومان کم‌تر فروخت به همین دلیل به نظر می‌رسد تعداد زیادی از مخاطبان این فیلم در سینماهای درجه دو و سه به تماشایش نشسته‌اند. مهرآوه شریفی‌نیا و پوریا پورسرخ از بازیگران «مدیترانه» هستند.

«هفته‌ای یکبار آدم باش» با یک میلیارد تومان در جایگاه سوم

فیلم سینمایی«سیاه‌باز» با کارگردانی حمید همتی، این روزها روی پرده سینماهاست؛ فیلمی که قرار بود در سی‌و نهمین جشنواره فیلم فجر اکران شود، اما به هدفش نرسید. این فیلم با بازی شاهد احمدلو، سام قریبیان و المیرا دهقان، در هفته گذشته، حدود ۱۰ میلیون تومان فروش داشت.

فیلم سینمایی «هفته‌ای یک‌بار آدم باش» با کارگردانی شهرام شاه‌حسینی و بازی پژمان بازغی و پژمان جمشیدی تنها هفت میلیون تومان فروش داشت.

در جایگاه بعدی هم فیلم «قصه عشق پدرم» با کارگردانی محمدرضا ورزی قرار دارد. این فیلم تقریبا ۲۰ روز است که اکران شده و در هفته گذشته تنها با ۴ میلیون تومان کار خود را به پایان رسانده است. مرحوم چنگیز جلیلوند، مهرآوه شریفی‌نیا و مصطفی زمانی از بازیگران این فیلم ملودرام هستند.

«لاله» بدون تماشاگر؛ اکرانِ آنلاینِ «تکخال» و «خون شد»

فیلم‌های «تکخال»، «خون شد» و «لاله» که اکران خود را از هفته آخر اسفند ۱۳۹۹، آغاز کرده‌ بودند، در ماه‌هایی که گذشت، اوضاع چندان خوبی را در بحث فروش تجربه نکردند.

«تکخال» با کارگردانی مجید مافی تا کنون توانسته ۹۶۵ میلیون تومان را در گیشه برای خود ثبت کرده است. حسین فرح‌بخش تهیه کننده این فیلم سینمایی در ۲۰ تیر تصمیم گرفت تا اکران آنلاین را هم‌زمان با اکران سینمایی آغاز کند که چند ساعت بعد از شروع اکران آنلاین، این فیلم قاچاق شد. هفته گذشته «تکخال» با فروشی معادل سه میلیون و ۷۰۰ هزارتومان و توانست ۱۶۹ بیننده را پای پرده سینماها بنشاند. این رقم نسبت به هفته گذشته نصف شده است.

«خون شد» با کارگردانی مسعود کیمیایی هم، از زمان اکران در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حواشی زیادی به همراه داشت اما انتظار می‌رفت نام سعید آقاخانی و سابقه فیلمسازی کیمیایی به کمک جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده کار بیاید تا فروش خوبی را برای این فیلم به ثبت برساند که این هدف محقق نشد. با این‌حال، نوروزبیگی معتقد است با توجه به اوضاع سینما در بحران کرونا، این میزان از فروش برای فیلمش به منزله شکست نیست و همین ۱۹۳ میلیون تومان فروش بلیت هم برای نام مسعود کیمیایی است. این فیلم حدود دو هفته است که آنلاین اکران شده و در این هفته هم حدود یک میلیون تومان از سهم فروش بلیت سینماها را به خود اختصاص داده است.

فیلم سینمایی «لاله» با کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد که دو هفته پیش، تنها دو تماشگر داشت، این هفته هیچ مخاطبی نداشت و از سهم گیشه هیچ چیز را از آن خود نکرد.

        در این‌باره بیشتر بخوانید:        ◾️داستان دراماتیک سالن‌های سینما در دو ماه نخست امسال        ◾️رقابت جواد عزتی با «خورشید» و پژمان جمشیدی با «دینامیت» 

۵۷۲۴۵

کد خبر 1544877

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اکران سینما سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران پژمان جمشیدی پژمان بازغی ارشا اقدسی میلیون تومان فیلم سینمایی هفته گذشته هفته ای یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان

محسن صفایی فرد سردبیر مجله هنری «بوم» درباره این برنامه که پخش آن از سال گذشته در شبکه دو سیما آغاز شده به خبرنگار مهر بیان کرد: این برنامه بازنمایی هنر و هنرمندان ایرانی در میدان و مکان الهام بخش هنری است.

وی درباره رویکرد برنامه اضافه کرد: «بوم» می خواهد از استودیو بیرون بیاید و تصویری معنی‌دار از صحنه هنر ایران به چشم مخاطب برساند. هر قسمت از این برنامه سراغ آثار تازه هنری، اجراهای تازه، نمایشگاه ها و هنرمندانی که به دلایل مختلفی نامشأن مطرح می شود، می رود. برنامه گاهی به صورت متمرکزتر سراغ هنرمندان رفته و در این بخش دیداری با هنرمندان بزرگ دارد که چند سالی است کمرنگ بوده اند. کارنامه این هنرمندان در برنامه مرور می شود و گپ و گفت در محل کار و خانه آنها برگزار می شود.

«بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نیست بلکه یک برنامه هنری است

صفایی فرد با تاکید بر خروج «بوم» از یک برنامه صرف استودیویی تصریح کرد: در این برنامه بنا داریم بیرون از استودیوها به ملاقات اثر هنری و هنرمند برویم و تلاش می کنیم «بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نباشد بلکه یک برنامه هنری با قابی در خور شأن برای هنر و هنرمندان باشد. از جهت کیفیت بصری و قابی که تدارک می بینیم نیز هدفمان این بود تصویری باشکوه به چشم مخاطب برسانیم. این برنامه هدفی فردی را دنبال می کند که آموزش چشم اندازهای هنر ایران برای مخاطب است. «بوم» می خواهد زیبایی شناسی مخاطب را ارتقا دهد و البته نه به سبک یک برنامه تخصصی چون «بوم» در شبکه دو که شبکه زندگی است تعریف شده از این رو بیشتر سراغ هنرمندانی می رویم که بتوان به همراه آنها تصویری زیبایی شناسانه ارایه کرد.

سردبیر «بوم» اضافه کرد: در واقع بینندگان ما بیننده فضای هنری هستند اما فضای برنامه صرفاً نخبه پسند یا مشابه گفت‌وگوهای تخصصی و طولانی نیست.

وی درباره آیتم های برنامه توضیح داد: «بوم» در بعضی قسمت ها به فراخور موضوع برنامه روی یک موضوع متمرکز می شود مثلاً در برنامه ای که به مناسبت روز معلم پخش شد سراغ محمدرضا لطفی آهنگساز رفتیم که از زاویه معلمی او بود و تاکنون به شأن معلمی او پرداخته نشده بود.

پرسه در فضای هنر

صفایی فرد درباره حضور حامد مهربانی مجری برنامه نیز یادآور شد: «بوم» یک شخصیت پرسه زن و نوعی گشت و گذار در فضای هنر دارد. یکی از اجزای برنامه حامد مهربانی راوی برنامه است که به نوعی این شخصیت با او تعریف شده است. او هر هفته به تازه های هنر و آثار هنری می پردازد گاهی هم از یک هنرمند سراغ می گیرد. سال گذشته مجید انتظامی کنسرتی داشت که ما در ۲ قسمت به این کنسرت پرداختیم.

وی اضافه کرد: شخصیت محوری برنامه حامد مهربانی است که باید شکل بگیرد. او فقط مجری نیست و به نوعی صحنه گردان برنامه است، دست مخاطب را می گیرد و به جاهای مهم هنری می برد و مخاطب را با روایت هایی از هنر امروز ایران آشنا می‌کند. او سوابق پررنگی در اجرا دارد و حتی غیر از آن شأن برنامه سازی و تهیه کنندگی دارد و از این حیث انتخاب دقیقی بود. او یکی از افراد جدی در تحریریه و سردبیری است.

صفایی فرد در پااین درباره وجه تمایز برنامه نسبت به دیگر برنامه‌ها نیز عنوان کرد: مواجهه نزدیک با چهره هنر و هنرمند کمتر در قاب تلویزیون دیده شده است. ما آن تصویر استودیویی شده مکانیکی از برنامه ها را لااقل در این برنامه هنری به هم زدیم. به یک کنسرت، گالری یا موزه می رویم و جاهایی که در برنامه های دیگر و روتین هنرمندش مهم بوده برای ما در قالب محیط، نما و قاب، ارزش و حس و حال پیدا کرده است.

«مجله هنری بوم» با اجرای حامد مهربانی، تهیه‌کنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی، کارگردانی کیانوش الطافی، سردبیری محسن صفایی فرد و همت گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک تهیه و تولید شده که چهارشنبه ها روانه آنتن شبکه دو می‌شود.

کد خبر 6098541 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • «اخت الرضا» و «همه دختران من» در آخر هفته تلویزیون
  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد