Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد سینمایی فارابی، آغازگر مطالب این شماره،  بخش سینمای ایران است که در آن به نقد و بررسی فیلمنامه فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی (۱۳۹۸) پرداخته شده است.

بر اساس این خبر، در صفحات کشمکش ابتدا طرح مفصل سریال قورباغه آمده و در ادامه این سریال از منظر مسیر رسیدن از ایده به داستان و ویژگی‌های متفاوت فیلمنامۀ آن مورد تحلیل قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش ایجاز شماره ۲۲۰ فیلم‌نگار، فیلمنامۀ کوتاه دو آل پا و گفت‌وگوی محمدرضا نعمتی با محمدرضا مرادی نویسنده و کارگردان این اثر منتشر شده است.

پرونده نویسندگان بزرگ تاریخ سینما به ژان کلود کریر (نویسنده و بازیگر فرانسوی ۱۹۳۱ تا ۲۰۲۱) اختصاص دارد که چند ماه قبل در گذشت. آنچه ژان کلود کریر به هنر فیلمنامه نویسی افزود، تأثیر او در تبلور نبوغ تعدادی از کارگردانان بزرگ تاریخ سینما  و چند یادداشت و گفت و گو با این نویسنده شهیر، مقاله‌های این بخش را تشکیل می‌دهد.

در بخش سینمای جهان، سیناپس فیلم‌های یهودا و مسیح سیاه، حفاری و رفقای عزیز و در ادامه نقدهایی را که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته یا ترجمه کرده‌اند، می‌خوانیم. پرونده فیلمسازان شاخص ژانر به فریتس لانگ Fritz Lang از مهمترین فیلمسازان آلمانی (۱۸۹۰ تا ۱۹۷۶) اختصاص دارد و شامل چند یادداشت خواندنی است.

فیلمنامه کامل این شماره به دکتر ژیواگو (محصول ۱۹۶۵ انگلیس و ایتالیا) نوشته رابرت بولت Robert Oxton Bolt‎ اختصاص دارد که احمد فاضلی شوشی آن را به فارسی برگردانده است. یادداشت مترجم، سکانس طلایی فیلمنامه و یک نقد درباره این اثر، پایان بخش مطالب این شماره‌ است.

فیلم‌نگار به صاحب امتیازی سازمان سینمایی و با حمایت بنیاد سینمایی فارابی منتشر می‌شود و نصرت‌الله تابش مدیر مسئول و سردبیر و میثم محمدی دبیر تحریریه فیلم‌نگار هستند. آخرین مجلد مکتوب این ماهنامه تخصصی فیلمنامه‌نویسی بهمن سال ۹٨ شماره ۲۰۰ و ۲۰۱ منتشر شد و از شماره ۲۰۲ و ۲۰۳ (نیمه اسفند ۹٨) به بعد، شرایط خرید نسخه دیجیتال در سایت فیلم‌نگار فراهم شد. سایت ماهنامه تخصصی فیلمنامه‌نویسی فیلم‌نگار نیز در نوزدهمین سال انتشار (مرداد ۱۳۹۹) برای استفاده فیلمنامه‌نویسان و علاقه‌مندان به فیلمنامه‌نویسی آغاز به کار کرد.

در سایت این مجله تخصصی، اخبار مربوط به فیلمنامه (در سطح ایران و جهان)، معرفی فیلم‌های روز ایران و جهان، نقدهایی پیرامون فیلمنامه فیلم‌های ایرانی و برخی فیلم‌های خارجی، مقالاتی پیرامون فیلمنامه‌نویسی، ترجمه برخی مقالات سینمایی معتبر پیرامون فیلمنامه و فیلمنامه‌نویسی و ... قابل دسترسی است.

علاقمندان جهت تهیه این شماره و استفاده از مطالب شماره‌‍‌های قبلی می‌توانند به سایت فیلم‌نگار مراجعه کنند.

برچسب‌ها بنیاد سینمایی فارابی مجله فرهنگی و هنری فیلمنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بنیاد سینمایی فارابی مجله فرهنگی و هنری فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی مجله فرهنگی و هنری فیلمنامه اخبار کنکور فیلمنامه نویسی فیلم نگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۷۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی از منظومه شمسی حرف می‌زنیم، خورشید و سیارات و اقمار به ذهن‌ها خطور می‌کند، اما آیا می‌دانستید که فراتر از مدار نپتون (آخرین سیاره منظومه شمسی)، دو منطقه مرموز به نام‌های کمربند کویپر و ابر اورت (Kuiper Belt and Oort Cloud) وجود دارند که در لبه‌های منظومه شمسی قرار دارند؟

ابتدا اجازه دهید در مورد کمربند کویپر صحبت کنیم. این منطقه مانند حلقه‌ای از اجرام یخی است که فراتر از مدار نپتون قرار دارد. اجرام این منطقه به دور خورشید می‌چرخند. برخی از این اجرام مانند سیارات کوتوله مانند پلوتو و اریس بسیار بزرگ هستند. این اجسام یخی بقایایی از روزهای اولیه منظومه شمسی هستند، وقتی که سیارات شکل گرفته بودند. کمربند کویپر خانه دنباله دارها نیز هست! دنباله دارها مانند گلوله‌های خاکی و یخی هستند که وقتی به گرمای خورشید نزدیک شوند تا حدودی ذوب می‌شوند و به همین علت آنها را از روی دم‌های بلندشان می‌شناسیم.

اکنون بیایید دامنه سفرمان را گسترش دهیم و به فراتر از کمربند کویپر و به سمت ابر اورت سفر کنیم. این منطقه در مقایسه با کمربند کویپر بسیار دورتر از خورشید است. ابر اورت مانند یک پوسته یخی غول پیکر است که منظومه شمسی ما را احاطه کرده است. آنقدر دور است که دیدن یا مطالعه مستقیم آن حاصل نشده است. ابر اورت از میلیاردها جرم یخی (از جمله دنباله دارها) پر شده است. این دنباله دارها مدارهای طولانی و بیضی‌ شکلی دارند که طی سفرهای خود به خورشید نزدیک شده و سپس به اعماق فضا می‌روند.

کمربند کویپر و ابر اورت به دلیل جاذبه خورشید شکل گرفته‌اند و بنابراین باید آنها را در رده منظومه شمسی در نظر گرفت اما کمتر به آنها اشاره‌ای می‌شود. مطالعه این مناطق دوردست کمک می‌کند تا در مورد چگونگی شکل گیری منظومه شمسی در میلیاردها سال پیش اطلاعات بیشتری کسب کنیم. دانشمندان از تلسکوپ‌های قدرتمند برای رصد این مناطق و جمع آوری اطلاعات در مورد اجرام یخی و دنباله دارهایی که در آنجا هستند استفاده می‌کنند.  دفعه بعد که به آسمان شب نگاه کردید، به یاد داشته باشید که در منظومه شمسی فراتر از سیارات آشنای دور و برمان، قلمروهای پنهانی نیز وجود دارد که باید کشف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • «ایزابل هوپر» رئیس هیات داوران ونیز شد
  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • المپیاد فناوری؛ رقابت در هوش مصنوعی، پهپاد و برنامه‌نویسی
  • آغاز نام‌نویسی از داوطلبان متقاضی ترمیم نمره
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت